Egy fazékban marha ritkacsontot
hideg vízben tűhöz állítunk és egy óra hosszat forraljuk. Az után leszűrjük és
bele tesszük a feldarabolt tyúkot, összes aprólékával, megsózzuk, adunk bele
néhány szem borsot, különféle újnyi vastag darabokra vágott vegyes zöldséget,
fél fej gerezdekre vágott kelkáposztát, egy fej hagymát egy kis gerezd
fokhagymát, zöldborsót és metéltre vágott zöldbabot, egy db paradicsomot /
télen egy evőkanálnyi paradicsomot/ és két Chanpignon gombát, majd lassú tűznél
főzzük, míg a tyúk meg nem puhul. Ez alatt az idő alatt igen finom metélt
tésztát készítünk és tálalás előtt sós vízben kifőzzük. Azért kell a metéltet
külön vízbe kifőzni, hogy a levesünk keményítő ízt ne kapjon a tésztától. Tálaláskor
a levesestálba szűrjük a levest, beleadjuk a tyúkdarabokat és aprólékot, a
kívánatos zöldséget, gombát és végül a metélt tésztát. Vágott metélő hagymával meghintjük
és így tálaljuk.