Előszó


Hosszú esztendők tapasztalatai után jutottam arra az elhatározásra, hogy közreadom a gyakorlatban-legjobban bevált receptjeimet, s ezzel mindazoknak segítségére legyek, akik most ismerkednek a főzés örömeivel. Nem akarok ezerreceptes szakácskönyvet írni, arra ott vannak a mesterszakácsok. Ebben a kis írásban mégis meg találhatja a főzni tanuló mindazt, amire a sütés-, főzés-, befőzés-, és adagolásnál szüksége lehet. Igyekeztem mindent röviden összefoglalni. Meggyőződésem, hogy jó szolgálatot teszek ezzel azoknak, akik még nem tudnak főzni, és azoknak is, akiknek ismeretei ezen a téren még kiegészítésre szorulnak.

A SZERZŐ


Fontos Tudnivalók!

Mielőtt az ételek készítéséhez fogunk, elsősorban a hozzájuk szükséges mennyiségekkel kell tisztába jönnünk. Miből mennyi kell számítani egy személy részére? Ennek áttekintésére három táblázatot készítettem. Ezen táblázatok alapján mindenki könnyen kiszámíthatja, mennyi hozzávaló kell az egyes ételekhez.

Ezért felkérem kedves Olvasóimat, hogy a leírt készítési módoknál, ahol nem jeleztem a mennyiséget, ott mindig a táblázatok szerint számítsák ki a főzéshez szükséges összes anyagokat.

Felhívom még figyelmüket, hogy a meleg előételek között megtalálhatják azokat az ételeket, amelyek olcsón állíthatók elő (mivel elkészítésük kevés húst igényel) s így különösen alkalmasak arra, hogy azokat étrendünkbe, mint főételeket állítsuk be.