Húsok, zöldségek főzési, párolást ideje




Sertéshús (kb. 1 kg-os darab)                                      30-35 perc
Sertéshús szeletelve                                                     20-25 perc
Sertéshús, töltött, göngyölt                                           25-30 perc
Sertéshús, pörkölt                                                         20-25 perc
Marha- és ürühús (kb. 1 kg-os darab)                          35-45 perc
Marha- és ürühús szeletelve                                         20-30 perc
Marha- és ürühús göngyölt                                           25-35 perc
Marha- és ürühús, pörkölt, tokány                                25-30 perc
Fiatal szárnyas 1/2 kg-onként                                       10-15 perc
Idősebb szárnyas 1/2 kg-onként                                  15-20 perc
Halszelet                                                                        8-10 perc
Halászlé -    alaplé                                                           15 perc     
-         halszelettel még                                                           5 perc
Húsleves                                                                      45-55 perc
Gulyásleves                                                                 30-35 perc      
-        burgonyával meg                                                    7-8 perc
Száraz bab                                                                   15-20 perc
Lencse                                                                         35-40 perc         
Sárgaborsó                                                                  30-35 perc
(A száraz főzelékeket ajánlatos előbb beáztatni!)
Burgonya egészben, rostélyon, 2 dl vízzel                10-12 perc
Burgonya szeletelve, rostélyon, 2 dl vízzel                    5-7 perc
Karfiol egészben, rostélyon, 2 dl vízzel                       8-10 perc
Karfiol rózsáira szedve, rostélyon, 2 dl vízzel                4-5 perc
Zöldbab, rostélyon, 2 dl vízzel                                        3-5 perc
Zöldborsó rostélyon, 2 dl vízzel                                      7-8 perc
Kelkáposzta szeletelve, 2 dl vízzel                                 5-7 perc
Karalábé szeletelve, rostélyon, 2 dl vízzel                   8-10 perc
Cékla egészben, rostélyon, 2 dl vízzel                       30-40 perc
Cékla szeletelve, rostélyon, 2 dl vízzel                           4-5 perc
Spenót rostélyon, 1 dl vízzel                                           2-3 perc   
Tök szeletelve, rostélyon, 1 dl vízzel                              4-5 perc
Almaszeletek (1/2 kg) rostélyon, 1 dl vízzel                    2-3 perc
Cseresznye (1/2 kg) rostélyon, 1 dl vízzel                      1-2 perc
Meggy (1/2 kg) rostélyon, 1 dl vízzel                                  2 perc
Egres (1/2 kg) rostélyon, 1 dl vízzel                                   2 perc
Szilva (1/2 kg) rostélyon, 1 dl vízzel                                   2 perc
Gyenge kukorica rostélyon, 2 dl vízzel                      10-12 perc